10.11.11

Neden "Neden?"

   Hayatınızdaki her hatanın kaynağı siz değilsinizdir. Kimi zaman bir başkasının sorunu sizin hayatınızı etkiler. Bu da “insan sosyal bir varlıktır” tanımının bir parçası sanırım. Herkes iç içe. Hatta her şey iç içe. Bir sorun başka bir sorunu yaratırken çözülen bir sorun başka bir sorunu daha ortadan kaldırır. Bütün seçenekler de öyle. Hepsi bizim elimizde- görmezden gelmek, çözmek, daha çok sorun haline getirmek  . . .
   
   Hata bizde olmadığı halde "Neden?" diye soruyorsak eğer kendi kendimize, "Neden böyle oldu?", "Neden böyle yaptı?" diye, bu sadece sorunların kaynağına inmek istediğimizdendir - çözmek için. Suçu kendimizde aradığımızdan değil. Sorunların üstünü sağlam bir şeyle de örtersek aba altından sopa göstermeye devam ederler ama çözersek kendimize güvenimiz artar. En başta psikolojik olarak rahatlarız.
   
   Fakat ne yazık ki kimse her sorunu çözemez. Ama her sorunu çözebilecek bir insan mutlaka vardır. Bazen o insana ulaşıp sorunu çözmesini sağlamalısınız; doğru zamanda, doğru şekilde ve doğru kişiyle. Fakat bazen sadece kabullenmelisiniz.
   
   Eğer hiçbir şeyi denemeden her zaman kabullenme yoluna başvurursak bu da sorunların üstünü örtmekten başka bir şey değildir. Önce sorunun kaynağına ulaşmalı, çözmeye çalışmalı, nihayetinde yapacağınız hiçbir şey kalmamışsa kabullenmeliyiz.
   
   O yüzden her şey için sormamız gereken soru bu: “Neden?
   
   İşte bu yüzden "Neden?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder